De Bruine Baviaan

Het is roodbruin haar, een kaal, donker-violet of zwart gezicht met de typische hond-achtige gezicht, dat is omgeven door een kleine manen, en een staart die in een ronde boog. Het heeft ook onderdeel aanpassingen die toelaten om lange afstanden te lopen op het terrein. De guinea bavianen soort is de kleinste, met een gewicht tussen 13 en 26 kg (28,6 tot 57 lbs). Hun levensduur is tussen de 35 en 45 jaar.


Guinea Bavianen gedrag

Net als alle andere bavianen is de bruine baviaan een omnivoor, met een menu van fruit, knoppen, wortels, gras, groen, zaden, knollen, bladeren, noten, granen, insecten en kleine zoogdieren. Omdat het eet bijna alles wat beschikbaar is, is het mogelijk om gebieden met weinig middelen of barre omstandigheden te bezetten. Hun aanwezigheid kan bijdragen tot een verbetering omdat zij habitats graaft voor water en verspreidt zich zaden in het afval, het stimuleren van de groei van planten. De Bruine baviaan is een zeer communicatief dier. Hij communiceert door middel van een scala aan geluiden en fysische interacties. Naast de geluiden aan elkaar, dit dier heeft vocale communicatie kennelijk bestemd om te worden ontvangen en geïnterpreteerd door roofdieren.


Leefgebied van de Bruine Baviaan

De Guinea Baviaan bewoont een klein gebied in West-Afrika. Het assortiment is uit Guinee, Senegal, Gambia, het zuiden van Mauritanië en West-Mali. De habitat omvat droge bossen, galerie bossen, savannes en aangrenzende bush of steppen.

Bruine bavianen zijn dag-en landdieren, maar slapen 's nachts in de bomen. Het aantal geschikte slapen bomen beperkt de grootte van de groep en het bereik. Het leeft in troepen van maximaal 200 individuen, elk met een vaste plaats in een hiërarchie. Groep wonen biedt bescherming tegen roofdieren zoals de leeuw en de hyena verschillende soorten.